Eilinen syksyinen päivä vierähti Rovaniemellä ryhmänäyttelyssä. Hellelle jännättiin tuleeko kolmas serti, mutta eihän sitä tullut vaan EH. Lunneilla oli aika uusi tuomari Esa Ruotsalainen, joka oli oikein miellyttävä ja mittasi Sunninkin eli säkäkorkeus on 37 cm. Olisipa mitannut kaikki kun minua olisi kiinnostanut kovasti. Hellekin mitattiin ja tulos 48 cm eli vain 2 cm yli hyväksytyn. Ryhmässä ei sen kummempia meistä välittänytkään Hannu Talvi.

Pitihän se saada uudesta tuomarista kuvia eli nämä kaksi on omalla kameralla, ja poseerauskuvat on ottanut tietenkin Reijo Jauhiainen, kiitos.

Brenda pöydällä.

Nätit tytöt.

Serttityttö.

Serttitytön vanhemmat.

Ja perhepotretti, niin tuttu kuvio tältä kesältä.

Lopuksi arvostelut:

Helle, tuomari Tapani Pukkila: AVO EH

"Yleisvaikutelmaltaan erittäin hyvä, mittasuhteiltaan oikea, hieman kapea pää, oikean malliset silmät, erittäin leveällä sijaitsevat korvat, eturinta voisi olla voimakkaampi, kulmaukset sopivat, liikkuu hyvin, karva voisi olla voimakkaampi, luonne rauh."

Lunnit, tuomari Esa Ruotsalainen:

Lyyli: VAL 1 PN1 ROP

"Kaunis valionarttu, jolla erinomaiset mittasuhteet. Erinomaiset lisävarpaat, kaunis pää. Erinomainen rungon vahvuus. Sopiva luusto ja kulmaukset. Hyvä häntä. Rotutyypilliset likkeet. Erinomainen karva ja miellyttävä käytös."

Sunni: VAL1 PU1 VSP

"Keskikokoa kookkaampi (37cm) hienot mittasuhteet omaava uros. Hyvä rungon vahvuus ja kulmaukset. Erinomaiset lisävarpaat. Hyvä häntä, kaunis pää. Rotutyypilliset liikkeet. Erinomainen karvan laatu ja kunto. Miellyttävä käytös."

Brenda: AVO1 PN2 SERT

"Hyvänkokoinen, hyvät mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää. Hyvä runko. Sopiva luusto ja kulmaukset. Saisi kantaa häntäänsä tarmokkaammin. Erinomaiset lisävarpaat. Erinomainen karvanlaatu, mutta ei parhaimmillaan tänään. Rotutyypilliset liikkeet."

Kesän näyttelyt on nyt näytelty. Meillä ei ole tälle loppuvuodelle näyttely suunnitelmia. Näillä näkymin seuraavan kerran kehässä ollaan Kajaanissa tammikuussa. Näyttely kesä on ollut mukava, erityinen KIITOS Aulikille ja Reijolle lunneineen seurasta ja avusta! Nyt keskitymme odottamaan lunnitytöille juoksuja ja pentusuunnitelmat mielessä....