Meitä on kohdannut kennelin tähän saakka musertavin takaisku:

Perjantai-iltana huomasin pienimmän pojan veltoksi ja heikoksi. Pääsimme Tervolaan päivystävälle eläinlääkärille. Pentu sai pistoksena antibioottia ja nesteitä ja samat mukaan kotiin. Ohjeena myös keinomaidon antaminen kahden tunnin välein.

Seuraavana yönä nukuin vajaan tunnin yhden ruokintakerran välissä ja kun heräsin oli toinen siihen saakka terveistä pennuista kuollut emon viereen. Mikä järkytys. Pentu on pakastettu ja lähetetään Eviraan tutkittavaksi maanantaina.

Pienelle ja heikolle pennulle on annettu kahden tunnin välein keinomaitoa, ja sitä aloitettiin antamaan myös pentueen suurimmalle, koska senkin paino on laskenut huolestuttavasti.

Aamulla pennuille annettiin babyboosteria, jolloin huomattiin pienimmällä pennulla kitalakihalkio. Isommalla tätä ei ole. Pieni pentu viedään maanantaina eläinlääkärille (toivottavasti saamme ajan!), jossa se mitä ilmeisimmin tullaan lopettamaan.

Mikäli emme ole keinoruokinnalla vaurioittaneet isoimman pennun keuhkoja, eikä sillä ole jotain tähän saakka huomaamatonta vikaa, on sillä vielä pieni mahdollisuus selvitä. Se ei kuitenkaan ole ollenkaan varmaa.

Kokonaisen pentueen menettäminen, varsinkin kun tämän yhdistelmän toteuttaminen on ollut haaveissa jo muutaman vuoden, on todella järkyttävää.

Olen saanut tukea ja neuvoja monilta ihmisiltä, KIITOS siitä heille kaikille.

Tämän enempää en kerta kaikkiaan jaksa tässä tästä asiasta kirjoittaa, mutta kun aikanaan saamme lausunnon, julkaisen tiedon täällä.