Terveiset helteisestä Torniosta!! Olimme kuuden lunnikoiran voimalla ja yhden ruotsinlapinkoiran. Brenda-neiti sai sertin, mutta Lucia ja Luukas eivät suostuneet esiintymään saaden EH:n. Helle sai turkittomana H:n, mutta mukavasti oli tuomari todennut, että tuo takaisin kun on turkki kasvanut niin saat sertin :) Sitä odotellessa...

Lunneilla tuomarina oli Hannu Talvi ja ruotsinlapinkoirilla Jari Fors. Iloksemme kaunis ruotsalaisuros menenestyi ollen RYP2.

Ryhmätuomarina oli Jukka Kuusisto, joka heti poimi Lyylin jatkoon. Oli siinä ihmettä kerrakseen, kun mentiin kuuden parhaan joukkoon. Sitten en oikeastaan uskaltanut edes katsoa, kun plokkasi siitä vielä kaksi pois. Lyylistä tuli siis RYP3, suuret kiitokset! On hienoa, että joskus joku tuomari jossakin osaa nähdä kauneutta lunnikoirassakin ja uskaltaa sijoittaa sen ryhmässä. KIITOS!

Laitan kuvia ja arvostelut kunhan saan ne kaikki...

Tässä tulokset netistä:

23.07.11 16:49

Ryhmän parhaat - Best of groups

05 - PYSTYKORVAT JA ALKUKANTAISET TYYPIT - SPITZ AND PRIMITIVE TYPES
Tuomari - Judge: Jukka Kuusisto Suomi
1. amerikanakita - American Akita,Kallionahteen Kulkuri(Silomäki Päivi & Lielahti Mauri, Parkano)
2. ruotsinlapinkoira - Swedish Lapphund,Cahppes Izor(Larsson Staffan, Överkalix)
3. lunnikoira - Puffin Dog,Eriksro Chic Monique(Nikurautio Nina, Keminmaa)
4. siperianhusky - Siberian Husky,Arctic Power Silver Select(Veijonen Tarja, Kuusankoski)

Nyt sitten arvosteluja ja kuvia:

Helle, tuomari Jari Fors:

AVO H

"Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Tänään kovin karvattomassa kunnossa esiintyvä. Oikean muoitoinen pää, hieman kookkaat korvat, hieman kevyt runko. Hyvät raajat. Oikea hännän asento. Karvattomuus vaikuttaa tänään palkintosijaan. Kevyet liikkeet. Luonne oikea."

Lunneilla tuomarina Hannu Talvi:

Lyyli:

VAL ERI VAK1 SA PN1 ROP CACIB

"Punaruskea, keskikokoa hieman kookkaampi, mittasuhteiltaan oikea, voimakaspäinen narttu, kauttaaltaan erinomainen rakenne, riittävästi kannuksia, hyvä turkki, miellyttävä luonne, erinomainen liike."

Sunni:

VAL ERI VAK1 SA PU1 VSP CACIB

"Punaruskea vaalennoksin, keskikokoa hieman kookkaampi, hyvä pää ja sukupuolileima, tiivis jäntevä runko, hyvä asentoiset raajat, riittävästi kannuksia, hyvä karvapeite, miellyttävä luonne, rodunomainen liike."

Brenda:

AVO ERI AVK1 SA PN2 SERT VACA

"Punaruskea, ihannekokoa, hyvä sukup. sopivan voimakas nartun pää, hyvä kaula, hieman luisu lantio, muuten sopivan täyteläinen runko, oikea-asentoiset raajat, riittävästi kannuksia, normaali karva, miellyttävä luonne, rodunomainen liike."

Lucia:

NUO EH

"Punaruskea, ihannekoko & mittasuhteet, hieman siro pää, hyvä kaula ja selkälinja, oikea-asentoiset raajat, normaali karvapeite, kovin ujo luonne, liikkeitä vaikea arvostella."

Luukas:

AVO EH

Lyyli RYP3

Sunni VSP ja Lyyli ROP

Sunni VSP, Lyyli ROP, Brenda SERT

Brenda PN2 SERT VACA

Luukas-lunni

Kokoontumiskehässä, ollaan Lyylin kanssa hännän päässä kolmanneksi viimeisinä.

Jukka Kuusisto tuomaroi. Tehdään kolmiota Lyylin kanssa.

Tässä ryhmäkehässä kolmantena.

Lyyli varmaan arvosti eniten saamaansä ruokasäkkiä :)

Kaikki kuvat yllä ovat Reijo Jauhiaisen -kiitos jälleen!