Kolmen näyttelyn superviikonloppu huipentui Oulussa, jossa Lyyli oli jo kolmatta kertaa peräkkäin paras narttu. Tällä kertaa VSP. Oulussa oli todella helteinen sää. Lunnikehä oli jo aamusta, mutta silti raviradan reunalla aurinko porotti taivaan täydeltä. Emme toki valittaneet, sillä saimme kuulla, että lauantaina Oulussa oli satanut kaatamalla. Nurmikko olikin yhä litimärkä ja telttapohja näin ollen myös. Se ei kuivanut, vaikka oli todella lämmin sää.

Hellellä oli ehkä vielä vähemmän karvaa jäjellä kuin edellisenä päivänä. Ehkäpä sitä ei olisi kannattanut esittääkään jonkun mielestä, mutta minä en ole koskaan kiertänyt ketään tuomaria, ja koirankin vienyt aina sellaisena kuin se on. Niin siis tälläkin kertaa. Olemme aina tyytyväisiä saamaamme arvosteluun, sillä sehän on sen päivän tilanne kyseisen tuomarin mielestä. Tässä Hellen arvostelu tuomarinaTapio Kakko: AVO T

"Kokonaiskuvaltaan tyydyttävä, korkearaajainen ja kapearunkoinen narttu, kapea pitkänomainen pää, pysty olkavarsi, niukat takakulmaukset, vahva raajaluusto, ohut peitinkarva, pohjavilla puuttuu, pysty lantio, hyvä hännän kiinnitys, liikkuu edestä ja takaa erittäin kapeasti, sivulta lyhyellä askeleella, miellyttävä luonne ja esiintyminen."

Lunnikoirilla oli tuomarina Auli Vitikainen, tässä kaikki tulokset:

Urokset

VAL

Eriksro Super-Sonic VAL ERI SA VAK3 PU3

Silversound`s Meno-Mono VAL ERI SA VAK1 PU1 ROP CACIB

Ålvisheim`s Orvar-Odd Hedesson VAL ERI SA VAK2 PU2 VACA

Nartut

NUO

Unique Treasure China In Your Hand EVA (Lucia teki tenän kehässä eikä liikkunut tarpeeksi)

AVO

Unique Treasure Chic Berengaria AVO ERI

VAL

Eriksro Chic Monique VAL ERI SA VAK1 PN1 VSP CACIB

 Ålvisheim`s Live Hedesdotter VAL ERI SA VAK2 PN2 VACA

Onnittelut hyvistä tuloksista!

Hieman olisimme toivoneet sertiä jakoon, mutta ei tällä kertaa jaettu.

Kerta kaikkiaan oli todella upeaa tavata Unni ja Eivil ja saada porista lunnikoirista kahtena päivänä oikein kunnolla. Tervetuloa takaisin Suomeen!

Tässä vielä arvostelut:

Lyyli:

"Erinomainen runko. Kauniit raajat. Hyvä varpaisto. Vahva kallo. Kunnon kuono. Hyvä kokoiset korvat. Liikkuu erinomaisesti. Kantaa häntäänsä kauniisti liikkeessä."

Sunni:

"Oikea koko ja mittasuhteet. Urosmainen pää, rodunomaiset silmät. Kauniisti kannetut korvat. Hyvä ylälinja . oikea häntä. Erinomaiset varpaat. Liikkuu rodunomaisesti."

Brenda:

"Oikea koko. Sopiva luusto. Narttumainen pää, hyvät silmät. Oikean kokoiset korvat. Hyvä runko. Ylälinja voisi olla liikkeessä vakaampi. Esiintyy tänään hieman vastahakoisesti ja voisi kantaa häntäänsä paremmin. Hyvä turkki. Ok varpaisto. Liikkuu hyvin edestä meloen, ahtaasti takaa."

Lucia:

"Oikea koko. Sopiva luusto. Neiti pelkää kovasti kovaäänistä. Narttumainen pää. Kauniit korvat. Kuono voisi olla vahvempi. Hyvät silmät. Varpaisto ok. Liikunta vaikuttaa rodunomaiselta silloin kun suostuu liikkumaan. Karva saa vielä karhentua. Koira antaa tutkia itsensä, mutta tänään olosuhteiden vuoksi EVA."
 

Oulusta meille lähti mukaan lunnivauva Unto! Ei sentään omaksi, vaan viikoksi hoitoon kun Jaana ja pojat matkustivat Lofooteille lomailemaan. Unto on aivan ihku, pitää saada siitä kuvia tänne laitettavaksi :)

Valioluokan urokset ja tuomari Auli Vitikainen.

Oikeita norjalaisia lunnikoiria.

PU1 ja ROP Velho.

PU2 Orvar-Odd

Brenda

ROP Velho ja VSP Lyyli