Hei taas,

edelleen sairaana...

 

Laitan tähän kuitenkin ettei pääse unohtumaan: Helle oli 6.6 kg 12 viikon ikäisenä eläinlääkärissä. Sain Ankilta kuvia Hellen ainoasta veljestä Dinosta, joka oli painanut saman verran eka rokotuksilla. Iso tyttöhän tuo Helle onkin, minkälainen jätti lie kasvaakaan? Ruoka maistuupi mainiosti. Mitään muuta Hellelle ei voikaan antaa kuin omia raksuja (Royal Canin puppy), sillä heti tulee ripuli. Voi raukkaa. No me olemme virheistä viisastuneet (hope so!).

Laitoin myös Suomen Kennelliittoon menemään Hellen rekkarit, että saisi senkin asian kuntoon. Vähän on ollut "huonoa mainosta" kun olen sinne soitellut viikkoja ja laittanut s-postia ohjeita varten, eikä kukaan ole vastannut :(   Kiinnostaakin mitenkähän kauan neidin paperit siellä viipyy, katsotaan...

Toisetkin "paperit" ovat kadonneet! Anoin Lyylille Ruotsin Muotovalion arvoa kesäkuun lopussa heti sertin jälkeen. Ilmeisesti anomus on kadonnut taivaan tuuliin matkalla Tukholmaan, sillä sieltäkään ei ole kuulunut mitään. No, laitoimme uudet hakemukset ja todistukset postiin. Odotellaan...

Kaisa kyseli tässä jossain kohtaa Oulun kisoihin menoa, ja emme ole menossa. Meidän lunnikoira-agility on niin alkeissa, ettei sillä kannata lähteä edes 100km päähän. Mutta kun intressinähän oli Hellen tapaaminen, niin Hellen olen ajatellut viedä ekaan näyttelyyn touohon kivenheiton päähän Tornion Laivakankaalle (jos se siellä on?) ensi vuoden helmikuussa. Jos siellä vaan pentuluokka on mukana. Pentunäyttelyitä täällä ei ole lähimaillakaan. Ikä ei riitä vielä niihin kahteen, jotka pohjoisessa vuosittain pidetään (Oulun eteläpuolella ja Kaajaanissa). Että sieltä olisi ruotsalaistypykän kanssa tarkoitus suurin toivein startata näyttelyuralle!

Kyseltiin myös ohjeita geenitestiä varten, mutta sillä ei kuulemma ole kiire sanoi eläinlääkäri. Se on osoittautunut hieman monimutkaiseksi, kun en ole ennen lähettänyt mitään verinäytettä itse ulkomaiseen tutkimukseen ja ottaisin mielelläni rodun tuntevilta neuvoja asiassa. Kävin lukemassa kyllä Lappalaiskoirien sivuilta ohjeet, mutta miksi se silti vaikutti niin vaikealta. Olisi myös oikein mukava tietää mitä se lysti maksaa? Jos joku tämän lukee ja tietää neuvoa, niin olisi ihana - kiitos!

Ja vielä lisää neuvoja, ymmärsinkö oikein, että kuitenkin rlk:t käyvät myös silmäpeilauksessa? Onko siihen suosituksia, ikärajoja tms olemassa?

Ja lonkkakuvien lisäksikö tutkitaan polvet ja kyynärät?

Paljon on kysyttävää kertynyt Hellen mukana!

Aurinkoista syksyä kaikille täältä myrskyisestä meri-lapista:)